Neurorevalidatie

Het revalideren van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), zoals een hersenbloeding of herseninfarct (CVA), vereist een hele specifieke aanpak. Neurorevalidatie is gericht op revalidatie bij beschadiging van het centrale zenuwstelsel. Niet alleen bij mensen met een hersenbloeding, stroke of TIA maar ook bij andere aandoeningen van het centrale zenuwstelsel zoals MS, Parkinson of ALS kan neurorevalidatie een meerwaarde hebben.

De praktijk is aangesloten bij ParkinsonNet. ParkinsonNet selecteert in elke regio een beperkt aantal zorgverleners (medische en paramedische professionals, zoals neurologen, gespecialiseerde verpleegkundigen, fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten). Deze zorgverleners krijgen specifieke bijscholing en continue nascholing over de behandeling van de ziekte van Parkinson volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en de richtlijnen van de diverse beroepsorganisaties.

De neurorevalidatie-therapeut in onze praktijk is Hans Koning. Hans is betrokken bij het opzetten van Neuronet Haaglanden. De ParkinsonNet-fysiotherapeuten zijn Brigitte Mooij, Friso Postma en Hans Koning.

Brigitte Mooij

sportfysiotherapeut, arbeidsfysiotherapeut, echografie, parkinsonnet

Friso Postma

fysiotherapeut, manueel therapeut, parkinsonnet

Hans Koning

sportfysiotherapeut, arbeidsfysiotherapeut, neurorevalidatie therapeut