Arbeidsfysiotherapie

De arbeidsfysiotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van werknemers die (dreigen te) verzuimen door lichamelijke klachten. De focus ligt op individuele, op het werk gerichte oefeningen en training, zodat werknemers zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen. De arbeidsfysiotherapeut werkt vanuit de fysiotherapiepraktijk, maar kan ook met werknemers naar het werk gaan om daar samen te zorgen voor een goede werkplek en een veilige terugkeer naar het werk na ziekteverzuim.    
 
Onze praktijk maakt onderdeel uit van het BeLife netwerk, bestaande uit 120 over het land verdeelde centra.
De aanpak van Belife is gericht op het vooruit helpen van mensen. In ieder mens schuilt een krachtig potentieel , het doel is om dat potentieel tot volledige bloei te laten komen.
Met de programma's van Belife investeert een bedrijf in de medewerkers met groei, winst en duurzaamheid van de organisatie als resultaat. Deze begeleiding leidt tot een effectief gezondheidsmanagement.
 
Mogelijkheden op dit gebied:
  • Korte herstel begeleiding
  • Fitheidstesten
  • Werkplekonderzoek- en advies
  • Vaardigheidsinstructie/training op de werkplek
  • Fysieke functiegerichte re-integratie trainingen
 
 
Behalve met Belife werkt de praktijk samen met Bewegen Werkt (gezond terugkeren van medewerkers of mensen met een uitkering) en Oude Vrielink (gezondheidsmanagement).
 
De arbeidsfysiotherapeuten in onze praktijk zijn: Brigitte Mooij, Hans Konng en David Turenhout.