vraagteken

Second opinion

 

Twijfel?

Twee paar ogen zien meer dan één. Bij onzekerheid over een diagnose of behandelplan, is het daarom niet gek om naast uw gebruikelijke therapeut iemand anders naar uw klachten te laten kijken. Een second opinion dus. Daar is absoluut niets mis mee; daar zal iedere behandelaar het over eens zijn. Uw gezondheid is het enige dat telt.

 

Is een second opinion iets voor mij?

Er zijn verschillende redenen om een second opinion aan te vragen. Dit kan op allerlei momenten in de behandeling. Bijvoorbeeld wanneer u niet het gewenste resultaat boekt, of wanneer u meer zekerheid wilt over een diagnose voordat u een intensief behandeltraject aangaat. Tot slot kan het advies voor een second opinion ook van uw behandelaar zelf komen.

 

Hoe werkt het?

Heeft u behoefte aan een second opinion dan kunt u dat gerust aan uw eigen behandelaar voorleggen. Zekerheid willen, dat heeft namelijk niets met wantrouwen te maken. Uw behandelaar kan u, net als uw huisarts, ook helpen met het vinden en benaderen van een andere deskundige. Deze neemt in de regel de behandeling niet over van uw eigen therapeut.

 

Vergoedt de verzekering een second opinion?

Heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw second opinion gewoon vergoed en valt niet onder het eigen risico. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

 

Afspraak second opinion
Wilt u een afspraak maken voor een second opinion? Stuur dan een e-mail naar Hans Koning: hanskoning@fysiotherapiepraktijk.nl